Sportmassage

SPORTMASSAGE

Een massage geeft zowel lichamelijk als geestelijke ontspanning.  Een sportmassage is er niet alleen voor sporters maar voor iedereen. Door je drukke dagelijkse bezigheden kunnen je spieren wel een massage gebruiken.Sportmassage (2)

Het doel van een sportmassage is de lichamelijke conditie te verbeteren, gespannen spieren weer rust te geven, of deze juist te activeren voor een (sport)evenement of wedstrijd. Er zijn twee soorten sportmassages: rustgevend (Sederende) en stimulerend.

Rustgevende (Sederende) sportmassage
Deze massage wordt gegeven na een inspanning van sport, maar dit kan ook na dagelijkse verrichtingen en werkzaamheden. De spierspanning neemt door de massage af.
Afvalstoffendie vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd. Het geeft gespannen spieren weer rust waardoor deze sneller herstellen.
Het resultaat is dat je makkelijker kunt bewegen, sneller kunt trainen en sporten.
Zowel je conditie als spieropbouw hebben baat bij deze massage.

Stimulerende sportmassage
Sportmassage (3)
Deze vorm van massage wordt vooral gegeven voor een (sport)evenement of wedstrijd. Het  zorgt er vooral voor dat de kans op blessures wordt verkleind en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Een perfecte voorbereiding!

Sportmassage vervangt de warming –up niet, maar kan wel als een onderdeel daarvan gebruikt worden.